Om oss

SWEDEN SONGS

THE INDEPENDENT MUSIC PUBLISHING COMPANY

Sweden Songs är ett oberoende musikförlag som representerar en gedigen katalog och kontrollerar titlar i nära samarbete med låtskrivare och artister som medverkar i ett brett spektrum av genrer, allt från rock till visa men även musik i film och TV som tex den norska produktionen Lilyhammer. Förlaget har haft över 40 låtar i internationella uttagningar och bidrag i Eurovision Song Contest och även tävlat i svenska Melodifestivalen.

 

Länder som Sweden Songs medverkat i är Sverige, Azerbaijdzan (som kom på andra plats i Eurovision Song Contest 2013), Malta, Cypern, Litauen, Lettland, Moldavien, Finland, Georgien, Rumänien, Vitryssland och Österrike. Förlaget har också haft bidrag i Makfest i F.Y.R Makedonien.

 

Sweden Songs grundades av Keith Almgren, som 2014 hade 35-årsjubileum i den svenska musikbranschen. han ägde tidigare KA Musikproduktion som senare såldes till Scandinavian Songs (ägs idag av BMG Chrysalis Scandinavia AB) där han arbetat.

 

Keith är inte bara musikförläggare utan tidigare också låtskrivare. med över 1400 titlar är han en av de som har flest registrerade titlar i STIM´s register. Han har medverkat i melodifestivalen som låtskrivare och vunnit som musikförläggare med vinnarna Charlotte Perrelli (f.d Nilsson) och Roger Pontare.

 

SWEDEN SONGS

Artillerigatan 6

S-114 51 Stockholm

Sweden

Tel/Phone: +46-(0)72-3952900

E-mail: info@swedensongs.se